Nu mi-am dat seama că îmbrăcămintea are mărimea greșită.

Nu mi-am dat seama că îmbrăcămintea are mărimea greșită.

UPMC: "Chirurgie de bypass gastric," „Chirurgie cu mânecă gastrică”.

Centrul medical Johns Hopkins Bayview: "Opțiuni chirurgicale."

Sursa chirurgie bariatrica: "Costul chirurgiei bariatrice: 2014 Chirurg Survey & Descoperiri cheie."

Brigham and Women’s Center for Metabolic and Bariatric Surgery: „Manual de îngrijire a pacientului”, „Orientări dietetice pentru gastrectomia laparoscopică cu sleeve”.

Programul de chirurgie bariatrică pentru adulți de la Universitatea din Michigan: "Chirurgie de gastrectomie cu maneca."

Înainte de a vă opera de slăbire, trebuie să știți la ce să vă așteptați după ce v-ați recuperat. Schimbările nu vor fi doar legate de greutatea ta, iar unele dintre ele te pot surprinde.

Operația de slăbire poate schimba aproape fiecare aspect al vieții tale, inclusiv obiceiurile alimentare, imaginea de sine și relațiile.

Pierdere în greutate

Întrebați-vă medicul cât de mult vă puteți aștepta să slăbiți. Tipul de intervenție chirurgicală de slăbire face diferența. Intervențiile chirurgicale care afectează digestia, cum ar fi bypass-ul gastric, tind să aibă ca rezultat o scădere în greutate mai rapidă și mai mare decât procedurile de banding reglabil.

Mulți oameni descoperă că pierderea în greutate scade și curge de-a lungul lunilor, scăzând, apoi se stabilizează și apoi scad din nou. În funcție de procedură, puteți continua să pierdeți în greutate până la 2 sau 3 ani după operație.

Mâncând

Operația de slăbire va schimba radical modul în care puteți mânca. Mesele care ar fi putut părea micuțe în trecut vă vor face rapid sătulați. Va trebui să mănânci cantități mici încet și să mesteci bine.

Medicii recomandă, de obicei, să consumi o serie de mese mici pe zi, cu un accent deosebit pe alimentele bogate în proteine. De obicei, ei sfătuiesc să nu bei atunci când mănânci, deoarece poate spăla alimentele din stomac prea repede și poate interfera cu senzația ta de sațietate.

Nutriție

Pentru că mănânci mai puțin, trebuie să te concentrezi pe alegerea celor mai hrănitoare alimente. Unele intervenții chirurgicale de slăbire, inclusiv bypassul gastric, îngreunează, de asemenea, organismul dumneavoastră să absoarbă nutrienții.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician pentru sfaturi despre ce fel de alimente să mâncați după o intervenție chirurgicală de slăbire și dacă ar trebui să luați suplimente.

Beneficii pentru sănătate

După bypass gastric sau anumite alte tipuri de intervenții chirurgicale de slăbire, beneficiile pentru sănătate apar adesea imediat. De exemplu, diabetul dumneavoastră s-ar putea îmbunătăți dramatic. Același lucru ar putea fi valabil și pentru hipertensiunea arterială, artrită, apneea în somn, colesterolul ridicat și alte afecțiuni.

Îmbunătățirea sănătății după procedurile de banding ajustabile poate fi mai graduală. Va trebui să programați controale regulate după operație, astfel încât medicul dumneavoastră să vă poată supraveghea îndeaproape sănătatea pe măsură ce vă recuperați.

A continuat

O viață mai activă

Menținerea greutății necesită muncă, iar a deveni mai activ este cheia.

Dacă nu sunteți activ acum, luați-vă ușor când începeți și, treptat, faceți-l mai provocator. Discutați cu medicul dumneavoastră despre modalități simple de a începe. De asemenea, puteți beneficia de lucrul cu un kinetoterapeut sau un antrenor.

Aspectul tău

Mulți oameni sunt încântați să vadă schimbările în modul în care arată pe măsură ce încep să piardă după o intervenție chirurgicală de slăbire. Există și unele dezavantaje. Pe măsură ce corpul tău se micșorează, s-ar putea să descoperi că pielea ta nu se micșorează la fel de mult. Poate începe să pară liber și largi. Unii oameni aleg să facă o intervenție chirurgicală plastică pentru a îndepărta această piele suplimentară.

Imaginea ta de sine

Poate dura ceva timp să te obișnuiești cu noul tău tine și să te adaptezi la schimbările din stilul tău de viață. S-ar putea, de asemenea, să realizezi cât de mult te-ai bazat pe mâncare pentru confort în trecut, ceva ce pur și simplu nu este posibil după o intervenție chirurgicală. E normal. Luați în considerare să discutați cu un terapeut despre asta. De asemenea, puteți întreba medicul dacă există grupuri de sprijin în zonă pentru persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală de slăbire. Întâlnește oameni care trec prin aceleași schimbări ajută foarte mult.

Relațiile voastre

Când slăbești mult, îți poate afecta relațiile. De exemplu, dacă de obicei socializați în timp ce mâncați și beți, poate fi necesar să vă gândiți la noi moduri de a vă întâlni cu familia și prietenii care nu sunt atât de concentrați pe mâncare.

Obezitatea este de obicei rezultatul supraalimentarii, dar la un procent mic de oameni cresterea in greutate in exces este un simptom al unei alte boli.

Cauzele medicale ale obezității pot include:

Hipotiroidismul. Aceasta este o afecțiune în care glanda tiroidă, situată în gât, gelarex catena produce prea puțin hormon tiroidian. Hormonul tiroidian ne reglează metabolismul. Deci prea puțini hormoni încetinesc metabolismul și adesea provoacă creșterea în greutate. Dacă medicul dumneavoastră suspectează că boala tiroidiană este o cauză a obezității dumneavoastră, poate efectua teste de sânge pentru a vă verifica nivelul hormonilor. sindromul Cushing. Această afecțiune apare atunci când glandele suprarenale (situate deasupra fiecărui rinichi) produc o cantitate în exces de un hormon steroid numit cortizol. Acest lucru duce la o acumulare de grăsime în locuri caracteristice, cum ar fi fața, partea superioară a spatelui și abdomenul. Depresie. Unii oameni cu depresie mănâncă în exces, ceea ce poate duce la obezitate.

Există, de asemenea, anumite afecțiuni moștenite și alte boli ale creierului care pot determina creșterea în greutate în exces.

Anumite medicamente, în special steroizii, precum și unele antidepresive, antipsihotice, medicamente pentru hipertensiune arterială și medicamente pentru convulsii pot provoca, de asemenea, creșterea greutății corporale.

Un medic poate determina dacă oricare dintre aceste afecțiuni sau tratamente sunt responsabile pentru obezitatea dumneavoastră.

Referință medicală WebMD Analizat de Laura J. Martin, MD, pe 10 decembrie 2019

Surse

SURSĂ:

 

Centrul Medical al Universității din Maryland: "Obezitatea."

Subțire = fericit, nu?

Ei bine, nu de la sine. Ai făcut schimbări mari și ai muncit din greu pentru a atinge acel număr magic și sănătos: greutatea ta! Dar nu există nicio linie de sosire, spune Michelle Vicari, care a ținut departe de cele 158 de kilograme pe care le-a pierdut cu ajutorul operației de bypass gastric în 2006. "Nici un balon nu cade din cer," ea spune. "De fapt, te trezești a doua zi cu mai mult la fel."

Lisa Durant a slăbit 115 de lire sterline folosind Weight Watchers și My Fitness Pal. Dar când a ajuns la "după pierderea în greutate" în parte, se simțea pierdută.

"Mi-am petrecut atât de mult din viața mea având ca obiectiv principal „să slăbești”. Habar n-aveam ce să fac cu mine odată ce s-a împlinit asta," ea spune.

Așa că ea a scris despre asta într-o postare pe blog grozav de sinceră numită "Mitul „După”," care a devenit viral. "Pierderea în greutate nu înseamnă că nu te mai lupți cu greutatea ta; Mi-aș fi dorit să fi înțeles cu adevărat asta. Încă mă lupt cu mâncarea. încă mă lupt cu mine," ea a scris.

Asta nu înseamnă că nu merită — este. Dar dacă ceea ce spune Durant este adevărat, nu există "după," atunci cum arata faza urmatoare?

Încă ești Tu

Toți, mici sau mari, se confruntă cu provocări de un fel. Dacă te-ai concentrat doar pe greutate, odată ce aceasta a dispărut, celelalte probleme vor apărea.

Rosalia O’Donoghue, o profesoară din East Stroudsburg, PA, a scăzut 103 de lire sterline cu dietă și exerciții fizice. "Chiar credeam că voi avea mai multă încredere în mine după," spune ea, dar "a fi subțire nu m-a făcut să fiu o persoană deschisă."

Uneori, oamenii se simt dezamăgiți sau triști odată ce au slăbit. "Își dau seama că viețile lor încă nu sunt perfecte," spune Deborah Beck Busis, coordonator al programului de dietă la Institutul Beck pentru Terapie Cognitivă Comportamentală. "Rezolvarea acelei [probleme] nu rezolvă restul."

Gândește-te la câțiva oameni cu greutate sănătoasă pe care îi cunoști, sugerează ea și întreabă-te: "Au ei vieți perfecte?" Răspunsul sincer este "Nu."

"Dacă greutatea ar fi singurul lucru care ne-a determinat fericirea, ar fi o lume mai simplă," spune Durant.

Din fericire, perfecțiunea nu este necesară – din corpul tău sau din orice altă parte a vieții tale. Dacă vă este greu să gestionați ceea ce apare, încercați să lucrați cu un terapeut sau un consilier.

A continuat

Imaginea corpului tău

S-ar putea ca kilogramele să dispară, dar amintirea lor rămâne adesea. O’Donoghue spune că s-a simțit grasă chiar și după ce a trecut de la o mărime 18-20 la o mărime 6-8.

"Încă mai am atât de multe blocuri," recunoaște ea. "Toată lumea a spus că arăt bine, dar aș sublinia: „Am o trecere aici și acolo”. Este greu să-ți accepți noul corp."

În loc să te gândești la tine ca "gras" sau "iesit din forma," dați-vă etichete noi, sugerează Susan Albers, PsyD, autoarea Mănâncă.Q. Încerca "sănătos," "energic," "subţire." Repetă cuvintele pentru tine. Scrie-le pe note lipicioase, apoi postează-le pe vizorul mașinii tale sau pe ușa dormitorului tău, astfel încât să le vezi pe tot parcursul zilei. Acest lucru îți reantrenează creierul.

Alt lucru: "Oamenii încă poartă haine prea mari pentru ei, fără să-și dea seama că sunt prea mari," spune Albers. "Ei evită să se uite în oglindă și, atunci când se uită, sunt surprinși când văd o persoană mai slabă."

"E atât de adevărat," spune Durant. Își făcea bagajele pentru o călătorie de afaceri după ce slăbise mult. Fără să se gândească la asta, a luat un costum, care era cu trei mărimi prea mare.

"A trebuit să-mi ridic brațele pentru scaner [la aeroport] și am crezut că o să-mi cadă pantalonii!" Ea râde despre asta acum.

Chiar și atunci când Durant mergea la cumpărături, ținea rochii prea mari. "Nu mi-am dat seama că îmbrăcămintea are mărimea greșită. Dacă o rochie se simțea ciudată pe umerii mei sau era prea joasă, credeam că pur și simplu nu merge cu corpul meu."

În cele din urmă, un membru al familiei a pus-o într-o rochie de mărimea 2 care s-a închis cu fermoar și a fost năucită. "Este într-adevăr ca și cum ai învăța să îmbraci o persoană nouă," ea spune.

Albers recomandă să vă împrietenești cu oglinda ta. Când te simți bine, uită-te la tine și zâmbește. Apoi concentrează-te pe ceva anume care îți place la noul tău corp.

Cum te văd alții

Oamenii iti spun, "Arăți grozav!" Îți vor ține ușile, te vor ajuta cu cumpărăturile, vor face tot posibilul să fie drăguți cu tine.

A continuat

Indiferent dacă îți place sau nu recunoașterea pe care o primește noul tău corp, va trebui să-ți dai seama cum să o faci. Poate fi inconfortabil în lumina reflectoarelor, chiar și atunci când atenția este pozitivă. Deși comentariile pe care le auzi acum nu sunt aceleași ca înainte, totuși se pot simți intruzive și prea personale. Acesta este un subiect grozav de discutat cu consilierul tău.

Dacă mergi la înălțime, fii pregătit pentru încetinirea vitezei sau oprirea, spune Albers. În cele din urmă, oamenii se vor obișnui cu noul tău look.

Unii oameni nu consideră complimentele măgulitoare. "Femeile se supără pe lume pentru că sunt atât de superficiale," spune Caroline Apovian, MD, director al Centrului de Nutriție și Management al Greutății din Boston Medical Center. Ești tratat diferit pentru că arăți diferit. Sfatul ei? "Simțiți mânia. Este o lume nedreaptă. Doar să știi că poate fi de ajutor."

În loc de laudă, s-ar putea să obții reacția opusă: critică. "Oamenii au început să-mi spună că am slăbit prea mult și arătam bolnav." spune O’Donoghue. "Am fost jignit." Dar ea a decis să nu o ia personal.

"S-au obișnuit să fiu supraponderal," îşi spuse ea. "Mintea lor le spune că arăt prea slabă."

Albers este de acord; nu este întotdeauna despre tine. Oamenii spun adesea lucruri care reflectă propria lor relație cu greutatea sau cu mâncarea.

Oamenii pe care îi iubești

Pierderea în greutate vă poate afecta și partenerul, membrii familiei și prietenii. "Mulți [oameni] mănâncă pentru a face față conflictelor din relațiile lor," spune Domenica Rubino, MD, director al Centrului Washington pentru Managementul Greutății și Cercetare. "Dar odată ce nu mănâncă din acest motiv, sunt gata să abordeze conflictul. De multe ori, un partener nu este. Asta poate provoca frecare."

Așa cum s-ar putea să ai așteptări nerealiste despre tine, le poți avea despre relația ta. De exemplu, "[Bărbații] cred adesea că dacă slăbesc, soția lor va avea relații sexuale cu ei," spune Apovian. "Și nu merge întotdeauna așa." Într-un parteneriat sănătos, ambii oameni sunt pe aceeași pagină.

O creștere a încrederii tale poate schimba echilibrul dintre voi, mai ales dacă cealaltă persoană este nesigură. Dinamica în schimbare ar putea face pe cineva să se simtă păzit și defensiv.

A continuat

Dar nu trebuie. "Lucrează la relația ta pentru a te asigura că este solidă," spune Albers. Căutați modalități de a-i asigura că sunt încă o parte importantă a vieții tale. Spune-le cât de mult apreciezi că sunt alături de tine.

Când cineva se simte amenințat, "Este partea mai întunecată a naturii umane să încerci să egalezi terenul de joc," spune Vicari. Ca atunci când prietena ei a spus: "Oh, ai avut acea interventie chirurgicala," și apoi i-a spus despre un alt prieten care a făcut-o și el — și și-a recăpătat greutatea. Acum se distanțează de oamenii care nu sunt pozitivi și nu îi susțin.

Este în regulă să treci de la oamenii care te rețin sau îți aduc mai multă rănire decât fericire, mai ales după ce ai încercat să rezolvi asta.

Ce se întâmplă dacă noul tău stil de viață provoacă o oarecare tensiune? "Poate vrei să te trezești devreme și să faci mișcare, nu să stai întins cu partenerul tău și să citești ziarul," spune Rubino. "Uneori, chiar și a găti alimente diferite sau a nu avea chipsurile în casă poate provoca dezacorduri."

Ea sugerează să găsiți ceva ce puteți face împreună pentru a vă apropia, cum ar fi să luați un curs de gătit sau să vă alăturați unei echipe de sport recreațional. Sau vă întindeți pe rând în timp ce citiți articolele cu voce tare.

Pune-te și tu responsabil să organizezi noi ieșiri cu prietenii tăi. În loc să eviți orele fericite după muncă din cauza berii și a aripilor fierbinți, întreabă-le dacă vor încerca un curs de dans de grup, spune Rubino. "Prietenii tăi pot fi pregătiți pentru ceva nou, deoarece sunt în propria lor funk, indiferent de greutate."

Bucură-te de noul tău corp

Umple-ți viața cu lucruri pe care nu le puteai face înainte, sugerează Apovian. Poate că asta înseamnă călătoria, jocul cu copiii tăi, voluntariatul într-o grădină comunitară, învățarea cum să faci scufundări sau cumpărăturile pentru un nou dulap.

Întrebați-vă ce ați amânat. Atunci du-te! "M-am aruncat în drumeții și în ieșire," spune Durant. "Acesta este noul meu proiect: să iubesc viața — și să mă iubesc pe mine însumi."

Caracteristica WebMD Examinat de Michael Dansinger, MD la 31 august 2015

Surse

SURSE:

Michelle Vicari, secretar, consiliu de administrație, Obesity Action Coalition; scaun, Convenția Națională Greutatea Ta contează.

Lisa Durant, blogger, Ma aude cineva?

Caroline Apovian, profesor de medicină la Boston University School of Medicine; director, centru de nutriție și management al greutății, Boston Medical Center.

Rosalia O’Donoghue, profesor, East Stroudsburg, PA.

Deborah Beck Busis, LCSW, coordonator program de dietă, Institutul Beck pentru Terapie Cognitivă Comportamentală.

Susan Albers, PsiD, psiholog; autor, Mănâncă.Q.

Domenica Rubino, MD, director, Washington Center for Weight Management and Research, Ashburn, VA.

Dacă te pregătești pentru o operație de slăbire, probabil că te uiți cu nerăbdare la rezultate.

Vă puteți aștepta să slăbiți mult. Dacă aveți o afecțiune medicală legată de greutate, cum ar fi diabetul de tip 2 sau apneea în somn, acele condiții se pot îmbunătăți. Și aproape toți oamenii care au o intervenție chirurgicală de slăbire — 95% — spun că și calitatea vieții lor se îmbunătățește.

Veți dori să vă pregătiți pentru recuperare și să știți ce va trebui să faceți pentru ca modificările să dureze.

Cât de mult vei slăbi?

Întrebați-vă medicul exact la ce vă puteți aștepta. Poate depinde, parțial, de ce cântăriți acum și de tipul de intervenție chirurgicală pe care o faceți.

Gastrectomia cu mânecă devine o intervenție chirurgicală de slăbire tot mai populară. Persoanele care suferă de gastrectomie cu mânecă pierd aproximativ 40% din greutatea suplimentară.